Специалистът по хранене Лия Гавашели посочва на какви заболявания може да е

...
Специалистът по хранене Лия Гавашели посочва на какви заболявания може да е
Коментари Харесай

При постоянен глад тичай на лекар

Специалистът по хранене Лия Гавашели посочва на какви болести може да е признак постоянното възприятие на апетит.

Според Гавашели непрекъснатият апетит е симптом за нарушаване на хормона лептин, пептиден протеин, който визира центъра за задоволеност. Клетките не получават глюкоза и са непрекъснато " гладни ". Това допуска, че лицето има инсулинова устойчивост. Състоянието нормално се среща при пациенти с диабет вид 2.

Също по този начин е належащо да се изключат аргументите от психологически темперамент. Някои психологични разстройства се характеризират с възприятие на апетит - взаимозависимост от храна и компулсивно преяждане. Ето за какво първо би трябвало да посетите общопрактикуващия си доктор, а по-късно и други експерти, споделя Гавашели.

Компулсивното преяждане представлява едно от най-честите хранителни разстройства. То се характеризира с неконтролируем банкет на огромно количество храна за малко време, в следствие от което рано или късно се стига до затлъстяване.

„ След обзор се разкрива главната причина за възприятието на апетит. Терапията е ориентирана към равнене на хормоналния статус и справяне с инсулиновата устойчивост “, означи експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР